Afslankstudio - Nieuws voor regio Beverwijk Heemskerk en IJmuiden


Actueel nieuws, weetjes en acties

Op deze pagina zullen we regelmatig nieuwtjes, weetjes en acties plaatsen m.b.t. alles wat te maken heeft met afvallen. Want als je eenmaal bezig bent je levensstijl te veranderen naar een gezonde verantwoorde levensstijl dan wil je hier natuurlijk alles over weten! Zoals ideetjes opdoen voor “wat eten we vandaag”, leuke gezonde recepten (gezonde salades, gezonde tussendoortjes), meer feiten over een koolhydraatarm/eiwitrijk dieet of bv wat zijn eigenlijk koolhydraten, eiwitten?

Nieuws, weetjes en acties


23 MEI - 18 JULI CAMPAGNE - 'Zeg weer yes tegen jezelf met PowerSlim’

Je pakt je zomerkleding erbij en ineens glijdt dat net te strakke jurkje van vorig jaar makkelijk over je heupen. In de winkel zegt de verkoopster dat je best een maatje kleiner kunt passen. En op het strand hoef je je vooral niet meer bezig te houden met je buik inhouden. Wat ben je goed bezig!

Samen stralen
Met Powerslim zeg jij weer Yes tegen jezelf en dat gun je je vriend(in) natuurlijk ook. En waarom zou je in je eentje strijden tegen de kilo’s? Samen met een vriend(in) help je elkaar verder. Je geeft elkaar een ‘kom op, volhouden’-push en met elkaar vieren jullie je prestaties.

Meld je vriend(in) aan en maak samen kans op een dag shoppen!
Laat je vriend(in) direct een afspraak maken met jouw coach om samen kans te maken op een dag shoppen met een personal stylist en € 2.500,- shoptegoed. Daarnaast maakt je vriend(in) ook nog kans op één van de 500 Fashioncheques t.w.v. € 50,-. Zo wordt elkaar motiveren nog leuker! Vraag ons naar meer informatie en de actievoorwaarden.

Zeg_weer_yes_tegen_jezelf_campagne_afvallen_ijmuiden_beverwijk_heemskerk.gif

MEI 2017 - Het verhaal van Nicole & Belinda

Belinda aan het woord

Heel lang was ik er niet klaar voor, maar nu was het genoeg. Ik had de wil om dit te laten slagen, mede door het enthousiasme van mijn PowerSlim coach. Ik viel altijd al op door mijn grootte. Ik ben 1.80 lang en was breed. Dat ik overgewicht had was duidelijk, maar er iets aan doen vond ik moeilijk. Ik had eigenlijk nog nooit een dieet gevolgd, daar stond ik namelijk niet achter. Waarom dan wel PowerSlim?

Het idee van 6 keer op een dag eten en goede wekelijkse begeleiding sprak mij erg aan. Mijn coach was mijn stok achter de deur, elke week opnieuw. Ik stelde met haar mijn doel vast en ben eind januari begonnen met het volgen van het PowerSlim afslankprogramma. Ik vond het programma goed te volgen en de resultaten waren al snel merkbaar. Zelfs op vakantie kon ik moeiteloos het PowerSlim programma volgen, ik had gewoon 3 kilo aan PowerSlim producten meegenomen!

Ik vertelde iedereen vol enthousiasme over het PowerSlim afslankprogramma. Zo is mijn collega Nicole ook met het PowerSlim programma begonnen. Wij hebben vrijwel dezelfde leeftijd, we wonen in hetzelfde appartementencomplex en we zijn beide single! Ik ben ook zo ontzettend trots op haar. Het grappige is ook dat mijn collega en ik ieder onze eigen favorieten hebben in het PowerSlim assortiment. Ik ben dol op de Bruschetta en zij vind juist de smoothie banaan erg lekker. Met al die producten is het voor iedereen goed vol te houden.

Samen hebben wij een fotoshoot gedaan en het leuke is dat onze voor- en nafoto’s inmiddels veel mensen geïnspireerd heeft om ook met het PowerSlim programma te beginnen. Het voelt zo goed als je een inspiratie bent voor anderen!

Ik ben nu een heel ander mens. Ik straal, voel mij mooi, ik kan weer in alle winkels shoppen (te veel keuze) en ben zelfverzekerd. Als single ga ik die man niet alleen vinden omdat ik afgevallen ben, maar omdat ik van binnenuit een ander mens ben geworden! Al die complimenten zijn zo bizar!

808af6412c544ff187780bd59a34232c.jpg

Nicole & Belinda ná PowerSlim

Nicole aan het woord

Wow, wat heb ik zin om mijn succes te vertellen. Op 21 februari ben ik begonnen met het PowerSlim afslankprogramma. Ik zag het resultaat bij mijn collega en vriendin Belinda. 4 weken later ben ik ook begonnen met het PowerSlim afslankprogramma. Ik had de keuze gemaakt om nog 1 keer met Carnaval in het zuiden ertegenaan te gaan. Een week later was ik klaar voor de start.

Enthousiast zoals mijn coach is, zo enthousiast ben ik vanaf dag 1. De eerste dag vond ik wel lastig. De hele dag denkend aan eten, kijkend naar de klok. Maar inmiddels gaat het mij zo makkelijk af.
Ik ben mega trots op mijn collega en tevens buurvrouw Belinda. Samen zijn wij de uitdaging aangegaan. Tijdens de lunch konden wij kletsen over welke PowerSlim producten we wel of niet lekker vonden en bespraken wij onze avondmaaltijd. Of konden we elkaar juist vertellen hoe lekker we de avond ervoor hadden gegeten. 

Bourgondisch zal ik altijd blijven. Maar ik ben ontzettend trots op mijzelf, mijn oerkracht en doorzettingsvermogen. Ik zal nog even blijven doorgaan met PowerSlimmen. Daarna wordt het tijd voor een leuke man in huis, en met mijn nieuwe ik ben ik er zeker klaar voor :)

e1a8297a7f954afda698d80d0540a785.jpg

Belinda & Nicole vóór PowerSlim


MAART / APRIL 2017 - De 19 dieet onwaarheden

8362e9d8df454c32af2b20ee715c7fd9.png

Dieet onwaarheid 19: Een dieet is de beste manier om af te vallen..
-
Van elk afslankdieet val je af; wie het volhoudt verliest gemiddeld tussen de twaalf en dertien kilo. Daarmee zijn de rek en motivatie er meestal uit, vallen de meeste dieters terug in oude eetgewoontes en komen ze weer aan. De beste manier om af te vallen, is om je manier van leven om te gooien. Ga gezonder eten, zorg dat je minder calorieën binnenkrijgt dan je verbrandt en neem elke dag voldoende lichaamsbeweging. Natuurlijk zien wij in de salon dat wij jouw stok achter de deur zijn waardoor de meeste afvallers het lang vol kunnen houden. Laat mij je helpen!

20ab5ae5fb0e466f86adf56478262496.png

Dieet onwaarheid 18: Eet geen proteïnen en koolhydraten in dezelfde maaltijd.
-
Dit fabeltje is voortgebracht door Fit For Life, een dieetrage uit de jaren tachtig, die verbood om in een maaltijd aardappels en vlees of brood met kaas te eten, om 'gisting in de maag' te voorkomen want daar zou je van aandikken. Dat mensen ervan afvielen was puur omdat ze in totaal minder aten. Maag en darmen vormen samen een geestdriftige, gistende, knedende en pruttelende voedselverwerker die niet terugschrikt voor welke combinatie van vet, proteïnen en koolhydraten dan ook.

ead9034deccd426faa84b148a3a3a739.png

Dieet onwaarheid 17: Er bestaan diëten waarmee je plaatselijk afvalt.
-
Het is onmogelijk om met een dieet alleen op je buik, onderkin of dijen af te slanken. Vet vormt een laagje over het hele lichaam, met extra depots op de borsten, heupen, billen en dijen. Het komt er niet op een plaats aan en als je afvalt gaat het vet er ook over de hele linie langzaam af.

3ace589a10464fe2a5f0b735a70d23a8.png

Dieet onwaarheid 16: Van sporten val je af.
-
In principe zou je door te sporten meer moeten verbranden, zodat het kan helpen om af te vallen. In de praktijk overschatten mensen wat ze verbranden en hebben ze na het sporten zo'n trek dat ze de verbrande calorieën er onmiddellijk weer aan eten. Sporten is geweldig voor je bloeddruk, je cholesterol, je longen, je botten, je spieren en je humeur, maar om af te vallen, is letten op wat je eet veel effectiever.

6ac253c1c0884400ab84290e21f1011c.png

Dieet onwaarheid 15: Detoxen zet je verbranding op scherp.
-
Het enige wat detoxen (een paar dagen leven op kruidenthee, bouillon, sapjes en groente- en fruitsmoothies) doet, is je verbranding op een laag pitje zetten. Het risico hiervan is dat je dubbel zo snel aankomt als je weer normaal gaat eten. Een "grote schoonmaak houden" helpt niet om sneller, beter, slanker en efficiënter te verteren of te verbranden. Het is bovendien niet nodig, want je lichaam is een briljante afvalverwerkingsfabriek die de boel zelf prima schoon en scherp houdt. PowerSlim producten daarentegen geeft je voldoende bouwstoffen.

4d978f809d6044d79929160d674c2a87.png

Dieet onwaarheid 14: Van glutenvrij eten val je af.
-
Niet als je in totaal meer calorieën binnenkrijgt dan je verbrandt. Speciale glutenvrije producten bevatten ter compensatie van de smaak vaak meer vet dan de normale varianten, zodat je er zelfs van kunt aankomen. Glutenvrij eten is alleen zinvol voor coeliakiepatiënten.

2d7c5b674c0642739eb789120f47fcb9.png

Dieet onwaarheid 13: Met juicen krijg je het beste van groente en fruit binnen.
-
Juicen levert spectaculair veel afval op en een sapje dat vooral uit suikers bestaat. Nuttig je je groente en fruit bij voorkeur vloeibaar, mix ze dan liever in de blender, dan krijg je tenminste ook nog de vezels binnen.

49a0aeaff8cd44a8ae8c7cfecee1f63f.png

Dieet onwaarheid 12: Fruit bevat evenveel suikers als snoep.
-
In sommige gevallen klopt dat. Zo bevat een halve mango 19 gram koolhydraten en een Bossche bol 18 gram. Nu bevat die halve mango in totaal 80 calorieën en die bol 270 calorieën, zodat er toch wel iets voor de mango te zeggen is, ook gezien de voedingswaarde. Let je op je suikerinname dan is het echter handig je dagelijkse portie fruit slim te kiezen. Zo bevatten kiwi's, rode bessen en mandarijnen naar verhouding veel bouwstoffen en weinig koolhydraten en calorieën. Druiven en appels zijn fruitsoorten waar naar verhouding veel suiker in zit en weinig vitaminen en mineralen. Grootste valkuil? De ultra hippe granaatappel is met 26 gram koolhydraten per stuk een suikerbom.

c63440106f5c4784803f9ec1d947c228.png

Dieet onwaarheid 11: Van koolhydraten word je dik.
-
Alleen als je er te veel van eet. Snelle koolhydraten (snoep, snacks, witmeel producten, gebak) zijn inderdaad potentiële dikmakers, maar trage koolhydraten zijn juist goed voor je. In de nieuwste gezondheidsadviezen staat dat je dagelijks tenminste 90 gram bruin brood, volkorenbrood of andere volkoren producten moet eten. Dat staat voor minimaal drie volkoren boterhammen; ongesuikerde muesli en havermout tellen ook mee. Dat je van koolhydraatarme diëten toch afvalt, komt omdat die meestal ook caloriebeperkend zijn, wat wel zoden aan de dijk zet als je wilt afvallen. Daarom is het afslankprogramma van PowerSlim zo effectief en is er een gevarieerd assortiment aan producten.

430394c16f494f8493584a139d09a935.png

Dieet onwaarheid 10: Van te veel suiker krijg je suikerziekte.
-
Van suiker eten krijg je geen suikerziekte (diabetes). Het risico op diabetes wordt wel verhoogd door overgewicht en inactiviteit. Het is een nare ziekte, dus alle reden om van de bank te komen en je niet dik te snoepen.

1ec1c1b11ac141699a80e2ece3431c62.png

Dieet onwaarheid 9: Na het sporten moet je veel proteïnen eten.
-
Proteïnen zijn belangrijk voor het herstel van je lichaam na een stevige work-out. Als je echter gezond en gevarieerd eet en geen topsport bedrijft, heb je geen aanvullende shakes nodig. Je lichaam haalt wat het nodig heeft met gemak uit je dagelijkse voeding.

8bce4ff61ced484ca490dde845f3c194.png

Dieet onwaarheid 8: Water spoelt het vet uit je lijf.
-
Water is geweldig. Al je lichaamsfuncties werken beter als je voldoende vocht in je lijft hebt. Maar je spoelt er geen vetcellen mee weg en je valt er niet van af. Na het opstaan een glas lauwwarm water drinken is goed voor je stoelgang en een kwartier voor het eten een groot glas water drinken kan helpen niet te veel te eten omdat je eerder een vol gevoel krijgt. Heel veel water drinken is ook niet honger stillend, er zit namelijk niets in. Te veel water drinken is zelfs ongezond; je spoelt er alle elektrolyten (mineralen) mee uit je lijf. Hou het op een tot anderhalve liter vocht per dag (thee en soep tellen ook mee). In fase 1A van PowerSlim is het wel belangrijk dat je 2 liter water drinkt.

8d76bdd142b74bf79728dc918f97e5c5.png

Dieet onwaarheid 7: Hoe minder vet je eet, hoe beter.
-
Je lichaam heeft koolhydraten, proteïnen en vet nodig om goed e functioneren. Vet is niet alleen een bron van energie, je haalt er ook vitamine A, vitamine D, vitamine E en essentiële vetzuren uit. Het idee dat vet een dikmaker is, is allang achterhaald: het gaat om je totale calorie-inname en- verbranding. Sterker nog, in light producten met minder minder vet zit vaak zoveel suiker om ze toch goed te laten smaken, dat ze alsnog dik maken. Ook omdat je er makkelijk meer van eet, in de veronderstelling dat het geen kwaad kan. Vet hoort op het menu, bij voorkeur in de vorm van zachte bakproducten, noten, vette vis, avocado en plantaardige oliën. Niet te veel, liefst in combinatie met proteïne, want dat zorgt voor langere verzadiging.

38358771480f442ca80676c38703e33f.png

Dieet onwaarheid 6: Je kunt in twee weken vijf kilo afvallen.
-

Met een crashdieet is dat inderdaad mogelijk, maar je verliest dan vooral vocht en spierweefsel. Het daadwerkelijke verlies vetweefsel zal hooguit een kilo zijn en het doet niets voor je energie, humeur en metabolisme. Crashen is bovendien bijna een garantie om te gaan jojoën.

b772583fc6604fa792ada0539ebdcec8.png

Dieet onwaarheid 5: Door een maaltijd over te slaan spaar je calorieën uit.

-

Maaltijden overslaan kan zo hongerig maken dat de kans groter wordt dat je naar een snack grijpt waar minder voedingsstoffen in meer calorieën in zitten dan in een gezond ontbijt of een gezonde lunch. Sla je een paar dagen achter elkaar maaltijden over, dan kan dit zelfs je metabolisme vertragen, zodat je minder afvalt dan wanneer je normaal zou hebben gegeten.

2ac0957e4ae84320a62e07b4ea3c1a8d.png

Dieet onwaarheid 4: Door meerder kleine porties te eten, verbrand je meer.

-
Hoe je je maaltijden binnenkrijgt - verdeeld in muizenhapjes of met drie eetmomenten per dag - heeft een te verwaarlozen effect op het metabolisme. Wat het meeste invloed heeft op je BMR (de mate waarin je lichaam in rust verbrandt) is de samenstelling van je lichaam en je maat. Mensen met veel spierweefsel of overgewicht verbranden in het algemeen meer calorieën. Je spieren onderhouden is dus een effectievere manier om meer te verbranden.

62ef8330d27a41d791a31ff827538a54.png

Dieet onwaarheid 3: Van gezond eten val je af.
-
Ook in gezonde voedingsmiddelen zoals noten, avocado, hummus en olijfolie kunnen veel calorieën zitten. Of je ervan afvalt of niet, hangt af van de porties die je eet!

baf912fe84d54e38b4f31d5311a52835.png

Dieet onwaarheid 2: Sommige suikers zijn beter dan andere.
-
Kristalsuiker, agave, kokosbloesemsuikers, honing, ze worden allemaal op dezelfde manier door het lichaam verwerkt. Bijzondere (en dure) vormen van suiker worden gepitcht door slimme marketeers en zijn gebaseerd op zeer wankel wetenschappelijk bewijs. De beste manier om minder suiker te eten, is het zelf niet overal in te doen en zuinig aan te doen met frisdranken, sappen, desserts, snoep, koek, taart en (bijna) kant-en-klaar-producten.

0f3e09fb61ff451f99de6daa5038d680.png

Dieet onwaarheid 1: Na acht uur 's avonds eten word je dik.
-
Calorieën kunnen geen klokkijken. Of je nu om 20.00 uur eet, om 23.30 uur nog iets naar binnen werkt of midden in de nacht gaat kijken of het lampje in de koekkast nog brandt, je wordt er niet dik van. Overgewicht ontstaat als het totale aantal calorieën dat je per etmaal binnenkrijgt stelselmatig hoger is dan het aantal calorieën dat je in die periode verbrandt. Het tijdstip waarop je iets eet, heeft geen invloed. Het enige risico van laat eten, is brandend maagzuur en een wat onrustige slaap en dat vaak alleen na een machtige hap. 


JANUARI 2017 - Alle info avonden voor de 30 dagen challenge zijn geweest. Blijf ons volgen via Facebook, of schrijf je in voor de nieuwsbrief, om op de hoogte blijven wanneer wij weer starten met een nieuwe 30 dagen challenge.

Campagne_Goede_Voornemens_30-dagen-challenge_Adv_A4.jpg

2a54435d54cd412caea6d0e0576799f5.jpg

Nieuws - Afslanken met persoonlijke begeleiding voor regio Beverwijk Heemskerk en IJmuiden